Print

Recept: Ricotta Taart met Chocolade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een makkelijke en glutenvrije ricotta cheesecake van Italiaanse oorsprong. Deze zoete kaas taart is een zeer geliefd dessert of voor bij een kopje koffie en is om van te smullen. Uiteraard kon een variant met stukjes choco niet uitblijven, dus bij deze het recept voor een ricotta taart met chocolade! 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 45 min
  • Total Time: 50 minurwn
  • Yield: 10 puntjes 1x
  • Category: Taart
  • Cuisine: Italiaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 500 gr ricotta kaas
  • 175 gr fijne suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 3 eieren
  • 50 gr aardappel zetmeel
  • 100 gr pure chocolate chips

Extra:

  • garde
  • springvorm 24 cm
  • bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (145 hete lucht) en plaats een bakje water onderin de oven. Vet de springvorm in (met roomboter of bakspray) en bekleed met bakpapier. Zet apart.
  2. Stop de ricotta, fijne suiker, vanille extract en vanille extract in een kom. Kluts dit kort maar krachtig door elkaar. Voeg nu een voor een de eieren toe en kluts weer goed door elkaar. Tot slot voeg je aardappelzetmeel toe en kluts tot een egaal en klontvrij beslag.
  3. Spatel als laatste de chocolate chips door het mengsel en schep in de springvorm. Bak de ricotta taart met chocolade gedurende 40-45 minuten. De bovenkant dient lichtbruin te zijn en hij hoort nog een beetje wiebelig te zijn. Laat vervolgens 10 minuten afkoelen in de vorm alvorens de springvorm te verwijderen. Snijd in punten en serveer direct of laat compleet afkoelen en serveer vanuit de koelkast.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty