1 el. gedroogde Italiaanse kruiden (of een paar takjes verse)
Zout en peper
Benodigdheden:
Mixer/garde
Staafmixer
Prikkers om de rolletjes vast te zetten
Instructions
Maak eerst het basisbeslag voor de regenboog pannenkoeken: Doe de bloem, eieren, melk en een snuf zout in een beslagkom en mix dit met een mixer of garde tot een egaal mengsel.
Verdeel het beslag vervolgens in 3 kommen. Rasp de biet en voeg de rasp en het sap toe aan 1 van de 3 kommen. Aan de ander voeg je de verse spinazie toe en aan de laatste kom de kerriepoeder en kurkuma.
Mix het beslag met de bietjes en het beslag met de verse spinazie nu met de staafmixer tot een egaal mengsel. Spoel de staafmixer tussendoor even af zodat de kleuren niet met elkaar mengen.
Verwarm in een koekenpan 1 el. bakboter en 1 el. olijfolie. Bak nu om beurten de pannenkoeken. Hou ze warm door een steelpannetje met een klein laagje water op het vuur te zetten met hierop een bord. Hier kun je de pannenkoeken dan opstapelen. Voeg indien nodig tussendoor nog wat bakboter/ olijfolie toe aan de pan voor het bakken.
Meng ondertussen in een kom de ingrediënten voor de vulling: de zuivelspread, geraspte kaas, Italiaanse kruiden, een snuf zout en peper en olijfolie.
Zodra de pannenkoeken klaar zijn ga je ze opbouwen. Per rol gebruik je 1 groene, 1 gele en 1 rode pannenkoek. Stapel ze op elkaar met daartussen een klein laagje van het zuivelspread-mengsel. Rol de stapel regenboog pannenkoeken vervolgens op elkaar en snij voorzichtig in plakjes. Zet de rolletjes vast met een prikker. Ze zijn natuurlijk het lekkerst als je ze meteen serveert!