Print

Recept: Turks Pizzabrood met geitenkaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.5 from 2 reviews

Dit is een pizza, maar dan anders! Gebruik eens een Turks brood als pizzabodem en je maakt deze verukkelijke Turks pizzabrood met geitenkaas en rode uien in een handomdraai klaar. Heerlijk vegetarische maaltijd en erg lekker om bij een salade te serveren.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 stuks / 4 personen 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Mediterrane keuken

Ingredients

Scale
  • 1 Turks brood
  • 300 gram geitenkaas, liefst de gerijpte brie variant
  • 3 rode uien
  • 150 ml. extra vierge olijfolie
  • 45 gram ongebrande en ongezouten hazelnoten
  • 45 gram ongebrande en ongezouten pistachenoten
  • 15 gram basilicum
  • 1 eetlepel honing
  • peper & zout
  • Olijfolie, om in te bakken

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (165 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snij de uien alvast in hele dunne ringen en de geitenkaas brie in dunne plakjes.
  3. Verwarm een kookpan op medium hoog vuur en voeg een klein scheutje olijfolie voor bakken toe. Voeg de uien toe en bak deze aan gedurende 4-5 minuten tot ze zacht worden. Plaats daarna de deksel, draai het vuur laag en laat de uien in 15 minuten karameliseren.
  4. Voeg in een kom de extra vierge olijfolie, hazelnoten, pistachenoten, basilicum en een snuf zout samen. Vermeng alles met een staafmixer of keukenmachine tot een pesto. Ik vond het juist het lekkerst dat de noten niet helemaal verkruimeld waren, maar juist nog wat bite behielden. Als de pesto klaar is roer je er de honing door. Zelf ben ik niet heel erg fan van te veel zoet in een hartig gerecht. Daarom heb ik niet heel veel honing of een andere zoetstof toegevoegd aan de pesto. Je kunt het beste de zoete pesto zelf even proeven tijdens het bereiden en naar eigen smaak nog extra zoetstof toevoegen, of juist niet!
  5. Snijd het turks brood doormidden en leg met de snijkanten naar boven. Verdeel de pesto er overheen en daarna de plakjes geitenkaas brie.
  6. Plaats de Turks brood pizza voor ongeveer 8 minuten in het midden van de oven. Heb je een oven met hetelucht functie? Dan kun je 2 bakplaten tegelijkertijd afbakken. Bak anders de pizza’s na elkaar af. 
  7. Zodra de Turks Brood Pizza klaar zijn haal je uit de oven en strooi je de gebakken uienringen er overheen.
  8. Serveer het Turks pizzabrood met geitenkaas eventueel met een groene salade met tomaat ernaast. Daar past heel goed een balsamicodressing bij in combinatie met dit gerecht.

Eet smakelijk!