Print

Recept: Pizza met pompoen, feta en appel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 22 min.
  • Cook Time: 23 min.
  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Nederlandse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 rol pizzadeeg (400 gram)
  • 400 gram (muskaat)pompoen in blokjes
  • 2 rode uien
  • 3 handjes verse spinazie
  • 1 appel (friszoet, bv. Jonagold)
  • 100 gram crème fraîche
  • 130 gram feta kaas
  • 30 gram hazelnoten
  • 1 ½ el. pijnboompitten
  • 1 el. ras el hanout kruiden
  • 2 el. olijfolie
  • Peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  2. Snij de rode ui in dunne halve ringen en snij de spinazie fijn. Verwijder het klokhuis uit de appel en snij in hele dunne plakjes. Hak of snij de hazelnootjes. En verkruimel de feta.
  3. Doe de pompoen in een kom en voeg hier de olijfolie en ras el hanout aan toe. Schep goed om. Plaats een vel bakpapier op het ovenrooster en schep de pompoen hierop. Plaats de pompoen voor 8 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  4. Rol ondertussen de rol pizzadeeg uit op een stuk bakpapier. Verdeel de crème fraîche over de bodem en vervolgens de spinazie, plakjes appel en feta.
  5. Zodra de pompoen gaar is, haal je deze uit de oven en verdeel over de pizza. De oven kun je aan laten staan. Als laatste voeg je de rode uienringen toe aan de pizza en strooi je de hazelnoten en pijnboompitten eroverheen. Vermaal wat peper en zout over de pizza.
  6. Plaats de pizza voor 15 minuten op een ovenrooster in het midden van de oven. Hou de pizza tijdens de oventijd in de gaten. Zodra de pizza te donker begint te kleuren, plaats hem dan iets lager.
  7. Snij de pizza in vlakken voor het serveren.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda