Print

Recept: Pittige Peper Pasta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze pittige peper pasta moet je niet te verwarren met harissa – dat is een scherpe chilipasta van verse rode pepers met kruiden en specerijen. Maar deze Biber Salcasi is simpelweg een dip van geroosterde rode puntpaprika’s met voor de pittige smaak wat rode pepers er doorheen. Het is een heel bekende dip en smaakmaker en je kunt het lekker lang op voorraad houden en van genieten.

  • Author: Betina Oostveen
  • Category: dips, dressing en sauzen etc
  • Cuisine: Turkse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 4 rode puntpaprika’s
  • 2 rode pepers
  • 1 tl. azijn
  • 1 tl zout
  • 1 tl. granaatappelsiroop (optioneel)
  • zonnebloemolie

Extra:

  • bakpapier
  • zip-lock zakje
  • keukenmachine of staafmixer
  • gesteriliseerde weckpot met deksel, ca 300 ml inhoud

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden celcius (200 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de paprika en pepers en leg deze op de bakplaat. Schuif de plaat in het midden in de oven en rooster gedurende 15 minuten. Halverwege svp de pepers omkeren.
  3. Haal de puntpaprika’s en pepers voorzichtig van de plaat en stop in een ziplock zakje. Maak deze dicht en laat afkoelen.
  4. Haal ze vervolgens een voor een uit het zakje en verwijder de stelen. Pak bij het puntje de peper vast en trek in een lange vellen de buitenkant er af. Steek een vinger in de holte waar de steel zat en schraap voorzichtig de zaadlijst er uit.
  5. Stop alle ontvelde groenten in een keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en pureer deze fijn.
  6. Verwarm 1 tl olie in klein steelpannetje. Voeg de pittige peper pasta toe, samen met azijn en zout en bak deze gedurende 10 minuten op middelmatig voor. Blijf regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen.
  7. In de laatste minuut voeg je eventueel granaatappelsiroop toe en tot slot proef je de peper pasta. Schep daarna in een weckpot en giet er een dun laagje olie bovenop.
  8. Sluit de pot en laat volledig afkoelen. In de vooraadkast is deze Rode peper pasta enkele maanden goed. Eenmaal geopend bewaar je hem in de koelkast voor max. 1 maand.