Print

Pindakaastaart met chocolade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Prep Time: 15 minutes
  • Total Time: 3 hours 15 minutes
  • Yield: 16 personen 1x
  • Category: Taart recepten
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten bodem:

  • 120 gram amandelmeel,
  • 100 gram glutenvrije havermout,
  • 3 eetlepels raw cacaopoeder,
  • 3 eetlepels honing of agave siroop,
  • 50 gram kokosolie, gesmolten,
  • snufje zout.

Ingrediënten vulling:

  • 200 gram kokos crème (Santen),
  • 250 gram pindakaas,
  • 2 grote rijpe bananen, geprakt,
  • 2 eetlepels honing of agave siroop,
  • 2 theelepels vanille extract,
  • 50 gram pure chocolade, grof gehakt,
  • handje pinda’s, gehakt.

Extra:

  • Keukenmachine (=Foodprocessor),
  • Keukenmixer met ‘bischop’ en ‘garde’ opzetstuk,
  • Springvorm van 22 cm doorsnede,
  • bakpapier & huishoudfolie,
  • kwast,
  • vriezer.

Instructions

  1. Maak als eerste de bodem van de Pindakaastaart: Stop het amandelmeel, havermout, cacaopoeder, agave siroop, kokosolie en zout in de keukenmachine en mix deze gedurende 2-3 minuten.
  2. Bekleed ondertussen de springvorm met bakpapier. Kwast vervolgens de opstaande rand in met een beetje kokosolie (tip: gebruik het restant in de pan of kom waarin je de kokosolie hebt gesmolten).  Knip vervolgens een extra strook bakpapier en leg deze langs de opstaande rand.
  3. Stort de bodem uit in de springvorm en druk het mengsel goed aan met de bolle kant van een lepel. Probeer tevens een opstaande rand van 1-2 cm te vormen. Dek de vorm af met zilverfolie en stop in de vriezer om alvast uit te harden.
  4. Vervolgens klop je de kokos crème dik en fluffy, in de keukenmixer. Gebruik een ‘bischop’ spatel voor het beste resultaat. Schep uit de kom en zet apart.
  5. Daarna vervang je de ‘bischop’ door een gewone spatel. Klop vervolgens de pindakaas, bananen, agave siroop en vanille door elkaar in de keukenmixer gedurende 2-3 minuten. Voeg de opgeklopte kokos crème toe en spatel dit rustig door. Schep de vulling uit de kom en verdeel over de bodem. Druk het mengsel goed in de hoeken en strijk de bovenkant glad. Plaats de springvorm vervolgens weer in de vriezer en laat de pindakaastaart minstens 3 uur opstijven.
  6. Haal voor het serveren de springvorm 10 minuten van tevoren uit de vriezer. Hak vervolgens de chocolade en de pindakaas grof en bestrooi hier de pindakaastaart mee.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Tip: Snijd vervolgens een hoeveelheid taart af dat je direct nodig hebt. De rest van de taart kan dan namelijk meteen weer de vriezer in (inclusief choco-pinda topping) en kun je ook later in de week nog een keertje ontdooien.