- Zet allereerst een pan water op voor de pasta. Was vervolgens de kipfilets, verwijder de zenen en snijd in blokjes van 2×2 cm. Pel de ui en snijd deze in grove blokjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika, verwijder het groen + zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove blokjes. Schrap de winterpeen, snijd overlangs doormidden en daarna in (halve maan) plakjes van max 0.5 cm.
- Verhit een scheutje olie in de wok en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de Tikka Masala pasta toe en bak aan gedurende 1 minuut. Voeg vervolgens de paprika en winterpeen en gember toe en wok mee gedurende 2-3 minuten. Stop de kipfilet in de wokpan en bak kort aan. Giet de inhoud van het blik gepelde tomaten erbij evenals 100 ml water. Breng het geheel aan de kook en laat op middelmatig vuur doorkoken gedurende 15 minuten.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de verpakking. Voeg alleen een beetje zout toe aan je kookpan.
- Maak vervolgens de peultjes schoon: Was de peulen en gebruik een klein mesje om het puntje van de uiteinden te snijden. Ik snijd deze niet helemaal door, maar slechts een beetje en trek vervolgens de ‘draad’ mee die langs te zijkant van de peul loopt. Deze zijn soms een beetje te stug om te kauwen. Voeg aan het einde van de gaartijd de peultjes toe aan de wok, samen met de room. Roer het geheel goed door en laat opnieuw 5 minuten doorkoken. Zet daarna het vuur uit.
- Giet de pasta af en roer deze door de wokpan met Tikka Masala saus. Scheur de verse koriander aan stukken en roer als laatste door de saus.
Eet smakelijk en geniet van deze Indiase twist!
Groetjes, Betty