Print

Recept: Pasta met avocado saus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

Deze romige pasta met avocado saus is vegan en heerlijk zomers. Je kunt deze pasta salade zowel warm en koud eten en zit boordevol goede vetten en vitamientjes. Voor een vegetarische pasta maaltijd met geroosterde tomaten uit de oven. #pasta #avocado

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 125 gram (spelt) pasta,
  • 1 grote rijpe avocado,
  • 1 eetlepel (vegan) Pesto,
  • 12 eetlepels 100% sesam tahin,
  • 1 eetlepel citroensap
  • Snuf zout en peper,
  • geroosterde pijnboompitten ter garnering.

Ingrediënten voor de gepocheerde tomaten:

  • 250 gram cherrytomaatjes aan de tros
  • 1 el. balsamico,
  • 1 el. olijfolie,
  • 1 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden,
  • flinke snuf peper,
  • Snuf zout.

Benodigdheden:

  • Staafmixer/keukenmachine/blender voor de pesto

Instructions

  • Voor de gepocheerde tomaatjes verwarm je de oven voor op 200 graden Celsius (180 hete lucht)
  • Was de cherrytomaten en leg ze met tros en al in een ovenschaal. Vul de schaal met water tot het halverwege de tomaten komt. Voeg vervolgens de balsamicoazijn, olijfolie, peperkorrels, een snuf zout en de kruiden toe. Roer alles voorzichtig door elkaar en zet de ovenschaal voor 30 minuten in de oven.
  • Bereid ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan op laag vuur. Schud regelmatig zodat de pijnboompitjes niet aanbranden. Laat de pitjes afkoelen.
  • Snij de avocado’s. Dit kan heel makkelijk door ze te halveren en dan beide helften tegen elkaar te draaien totdat ze loskomen van elkaar. Met de botte kant van je schilmesje kun je de avocado van de schil ‘scheppen’. Snij de avocado’s in grove stukken en stop ze in een blender of foodprocessor. Voeg hier de pesto, tahin, en citroensap aan toe en mix alles door elkaar tot een egale avocado saus. Roer deze door de afgegoten pasta en verdeel over twee diepe borden.
  • Zodra de tomaten klaar zijn laat je ze uitlekken op wat keukenpapier. Serveer de pasta met de avocado saus en serveer hier de gepocheerde tomaten bij. Je kunt dit pastarecept lauwwarm of koud serveren.

Eet smakelijk!

Groetjes, Nanda

Notes

Serveer de pasta met avocado saus met bijvoorbeeld uitgebakken (vega) spekreepjes of garneer met wat plakken gerookte zalm (niet vegan) voor wat meer eiwitten of variatie.