Print

Panang Curry met tofu en pinda’s

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De Thaise rode curry is bij velen al bekend. Maar de volromig Panang Curry uit buurland Maleisie is ook een aanrader. Een lekkere dikke curry met pinda’s, limoen en kokosmelk. Deze vegetarische variant zit boordevol groenten en blokjes tofu.

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met groenten
  • Cuisine: Maleisische / Thaise keuken
  • Diet: Vegetarian

Ingredients

Scale
  • 550 gram stevige tofu
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes, 
  • 1 gele paprika, in blokjes, 
  • 1 broccoli (ca 500 gram), in (halve) roosjes
  • 1 zakje milde rode curry pasta (a 70 gram, Fairtrade Original)
  • ½ tl. gemalen kardemom
  • ½ tl. gemalen nootmuskaat
  • 4 gedroogde Kaffir limoenblaadjes
  • 400 ml. kokosmelk in blik (Fairtrade Original)
  • 2 el. pindakaas
  • 1 el. palmsuiker (of bruine basterdsuiker)
  • 1 el. Nam Pla vissaus
  • 1 limoen
  • 250 gram egg noodles
  • 50 gram gepelde pinda’s
  • verse koriander

Instructions

  1. Wikkel het blok tofu in keukenpapier (of een schone theedoek) en plaats tussen twee snijplanken. Het liefst zet je er nog wat zwaars bovenop om goed uit te laten lekken gedurende 20 – 30 minuten. (ps. de tussentijk kun je gebruiken om bijvoorbeeld groenten voor te snijden). Verwijder daarna het papier en snijd de tofu in blokjes.
  2. Verhit een scheut olie in de wok en bak de tofublokjes rondom goudbruin in 4 minuten. Schep uit de pan en zet apart.
  3. Verhit eventueel een extra scheutje olie in de wok en roerbak de ui, paprika en broccoli beetgaar gedurende een paar minuten.
  4. Voeg de rode currypasta samen met kardemom, nootmuskaat en kaffir limoenblaadje toe en bak even kort mee (check altijd even de gebruiksaanwijzing van het product). Giet daarna de kokosmelk erbij en breng aan de kook.
  5. Verlaag het vuur naar laag en laat 5 minuten zachtjes sudderen. Schep dan de gebakken tofu, pindakaas, palmsuiker, visssaus en sap van een uitgeperste limoen er doorheen en laat nog eens 5 minuten zachtjes sudderen.
  6.  Ondertussen breng je ook de noedels aan de kook in een pan met ruim water. Giet af, spoel koud na en laat uitlekken. Verdeel de noedels over kommen of diepe borden. Schep daarna de Panang curry erbij en bestrooi met extra gepelde pinda’s en fijngehakte koriander. Serveer direct!

Eet smakelijk!