Print

Recept: Paas Brood Pudding

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze paas brood pudding is een warm ontbijtgerecht met paasbrood, paasstol of brioche brood. Dit recept is een favoriet van jong en oud en wordt een waar feestje aan tafel!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Pasen

Ingredients

Scale
  • 8 plakken briochebrood, (voor paasstol zie notes),
  • 350 ml melk, *
  • 2 eieren,
  • 2 eetlepels suiker,
  • snuf kaneel,
  • kersenjam,
  • 100 gram ontpitte kersen,
  • 3 eetlepels amandelschaafsel,
  • poedersuiker.

 

(*TIP: vervang 150 ml melk door 150 ml slagroom voor een romiger resultaat)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Vet een kleine ovenschaal licht in met wat olijfolie.
  2. Besmeer de plakken brood met een dun laagje jam. Leg deze trapsgewijs in de ovenschaal. Verdeel vervolgens de kersen (en de helft van het amandelspijs) over de plakken.
  3. Klop in een ruime kom de eieren los met de melk, suiker en kaneel. Giet dit over het paasbrood en laat 5 minuten staan om goed te absorberen.
  4. Top de paas brood pudding af met het amandelschaafsel en schuif de schaal in de oven. Bak gedurende 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. De pudding moet mooi gestold zijn. Bestrooi daarna met poedersuiker en serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes Betty

Notes

Gebruik je een paasstol met amandelspijs? Haal dan eerst even overal het spijs er uit en voeg een extra snee stol toe aan het recept. (anders heb je te weinig brood om de melk te absorberen). Het is wel lekker om de helft van het spijs te verdelen over de plakken, tegelijkertijd met de kersen.