Print

Recept: Overnight Oats met cacao en banaan

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze overnight oats met chocolade is een heerlijk verkoelend ontbijt met havermout, chaizaad en cacao. Je weekt de havervlokken een nachtje in de melk, in de koelkast en de volgende ochtend kun je lekker genieten van dit recept voor overnight oats.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Total Time: 1 nachtje
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 50 gr (grove) havervlokken,
  • optioneel: 10 gram zonnebloem of pompoenpitten
  • 1 eetlepel (rauwe) cacao poeder,
  • 1 eetlepel maple syrup, agave siroop of honing
  • 1 eetlepel chiazaad,
  • paar druppeltjes vanille extract of Stevia Vanille.
  • 200 ml (amandel)melk

Toppings:

  • 0.51 banaan
  • 1 tl amandelboter of pindakaas
  • Chocolade granola of fijngehakte chocolade etc.

Instructions

  1. Doe alle ingrediënten in de glazen pot. Draai de deksel er stevig op, en schud vervolgens de pot goed door, zodat alles goed verdeeld is.
  2. Zet de pot 1 nacht in de koelkast. De volgende ochtend kun je de overnight oats met cacao rechtstreeks uit de pot lepelen, of giet in een kommetje.
  3. Voor de toppings: Pel de banaan en prak de helft fijn. Roer dit even goed door de overnight oats met cacao. Snijd de overige halve banaan in plakken en gebruik deze als topping. Lepel er een theelepel amandelboter overheen en strooi er tot slot nog wat cacao nibs overheen. Serveer direct!
  4. Ontbijt je liever met warme havermoutpap? Verwarm je overnight oats dan gerust kort in een pannetje of in de magnetron. Doordat de ‘oats’, pitten en zaadjes voorgeweekt zijn verkort je de kooktijd aanzienlijk!

Eet smakelijk!

Notes

Variatietip: Maak je overnight oats voor meerdere personen? Maak dan ook een portie zonder cacao. Vul de serveerglazen voor de helft met de chocolade variant. Lepel hier vervolgens een laagje zonder cacao overheen en top af met nog een laagje chocolade variant. Zo krijg je een mooi laagjes ontbijt.