Print

Recept: Oliebollen Wentelteefjes maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  1. Het zal je steevast elk jaar gebeuren: na een geweldige jaarwisseling met oliebollen en champagne heb je de volgende dag nog een aantal oliebollen over. Hoewel je er misschien niet zo een, twee, drie aan zult denken: wist je dat je met oude oliebollen prima wentelteefjes kunt maken? En het is ook nog eens verrukkelijk ook! Drenk plakjes oliebol in een mengsel van melk en ei en bak deze op in een koekenpan of bakplaat. Wentel ze daarna nog even door de kaneelsuiker en het feestje is compleet.
  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min
  • Cook Time: 10 min
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 2-3 personen 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 100 ml melk
  • 1 ei
  • 34 oliebollen (max 3 dagen oud)
  • 3 eetlepel fijne suiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • Olie of boter, om in te bakken

Extra:

  • grote bakplaat
  • of gebruik een grote koekenpan

Instructions

  1. Kluts in een grote mengkom de melk los met het ei. Stop de suiker en kaneel een diep bord en meng door elkaar tot kaneelsuiker. Verwarm vervolgend de bakplaat (of koekenpan) op medium hoog vuur.
  2. Snijd de oliebollen in plakjes van 1 cm dikte en voeg deze, in delen, toe aan de melk. Spatel kort en rustig door zodat de oliebollen zichzelf volzuigen met de melk.
  3. Voeg een klontje boter of olie toe aan de plaat. Haal de plakjes oliebol uit de melk en plaats direct op de bakplaat. Bak ze gedurende 1-2 minuten per kant, in ieder geval tot ze goudbruin zijn.
  4. Schep daarna van de plaat af en wentel de plakjes door de kaneelsuiker. Serveer direct!

Happy New Year & Eet smakelijk!

Groetjes, Betty