Als s’ochtends het huis ruikt naar vers gebakken brood dan ben ik helemaal in mijn nopjes. Dit recept voor no knead bread is heel eenvoudig te maken, het bestaat ook slechts uit 4 ingrediënten. Als je brood gaat maken zonder kneden dan moet je wel rekening houden met een rijstijd van 12 – 16 uur (Overnight brood zeg maar) maar het resultaat is echt lekker!
Extra:
Patroon in het deeg:
Vind je het leuk om een patroon aan te brengen in je brooddeeg? Doe dit dan net voordat hij de oven in gaat. Strooi wat bloem op de bovenkant van het deeg. Gebruik vervolgens een scherp mesje of zo’n plat scheermes plaatje om een patroon in te snijden. Een kruis (zie foto’s) is natuurlijk het gemakkelijkst. Ik vind het ook prettig om het mesje eventjes in (zonnebloem)olie te dopen alvorens te gaan snijden.
Find it online: https://bettyskitchen.nl/no-knead-bread-brood-zonder-kneden/