Print

No Bake Speculoos Cheesecakes in een glaasje

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een dessert voor de echte liefhebbers van Speculoos. Maak deze heerlijke no-bake Speculoos Cheesecakes in een glaasje en serveer bijvoorbeeld tijdens het kerstdiner. Met uiteraard roomkaas, speculoos pasta en speculaas kruimels! dat wordt smullen

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min. + 30 min. koelen
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 55 minuten
  • Yield: 4 - 8 personen 1x
  • Category: dessert
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 130 gram Speculooskoekjes
  • 30 gram roomboter
  • 100 gram speculoospasta
  • 250 ml. slagroom, op kamertemperatuur
  • 75 gram fijne suiker
  • 250 gram roomkaas
  • 30 gram creme fraiche
  • eetbaar glitter poeder (optioneel)

Extra:

  • foodprocessor
  • keukenmixer met garde
  • 4 cocktailglaasjes (of 8 kleinere)

Instructions

  1. Verkruimel de speculooskoekjes in een foodprocessor. Je kunt ze ook in een zip-lock zakje stoppen en plat slaan met een deegroller/koekenpan.
  2. Smelt de boter in een steelpannetje. Houdt 30 gram koekkruimels apart voor de topping en voeg de rest bij de boter. Roer goed door en schep de kruimels uit over de serveerglaasjes. Zet apart.
  3. Klop in een kom of met behulp van de mixer de slagroom stijf. Zet eventjes apart.
  4. Klop meet de mixer de roomkaas met suiker en creme fraiche door tot een egaal mengsel. Spatel hier vervolgens de opgeklopte slagroom doorheen. Verdeel de roomkaas over de koekkruimels in de glaasjes.
  5. Maak het steelpannetje schoon en verwarm op zeer laag vuur. Schep de speculoospasta in de pan en laat smelten. Laat even een minuut afkoelen en lepel de warme pasta als een laagje in de glaasjes. Zet daarna de glaasjes in de koelkast om uit te harden. 30 minuten is al genoeg maar langer mag ook.
  6. Voor het serveren lepel je de overgebleven koekkruimels langs de rand van het glas. Doe dit met een theelepel terwijl je het glas voorzichtig ronddraait. Je kunt er eventueel nog een extra speculooskoekje bovenop insteken en het nagerecht bestrooien met eetbaar glitterpoeder.

Eet smakelijk!

Notes

Dit recept is aan mij doorgegeven voor 4 ruime glaasjes / 4 personen. Wij vonden de hoeveelheid echter zo veel dat het bijna een plaatsvervangende maaltijd werd. Voor de ultieme Speculoosliefhebbers en cheesecakelovers is dat fantastisch en lekker veel van genieten natuurlijk. Maar mijn advies is om voor het kerstdiner nagerecht de hoeveelheden te verdelen over 8 glaasjes of het recept zelfs te halveren bij slechts 4 personen.