Giet de blikjes met adzuki bonen af en spoel goed koud na in een vergiet of bolzeef. Laat uitlekken.
Ondertussen ga je de groenten voorsnijden: Pel de ui en snipper deze. Schil de gember en snijd in 3 dikke plakken. Schrap de wortels en snijd in plakjes. Spoel de paksoi goed uit en snijd het witte gedeelte in reepjes. (Bewaar het groene gedeelte.) Snijd de broccoli in hapklare roosjes. Boen de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes.
Verwarm een soeppan op mediumhoog vuur en voeg de uien toe. Bak deze gedurende 3 minuten glazig. Voeg nu gember, de wortels, witte gedeelte van de paksoi, broccoli roosjes en shitake toe. Bak dit al roerende gedurende een paar minuten in de pan mee aan.
Schenk dan het water in de soeppan erbij. Breng aan de kook en verlaag het vuur naar medium. Laat gedurende 15 minuten zachtjes doorkoken met de deksel op de pan.
Ondertussen breng je een pannetje water aan de kook voor de noedels. Check altijd even de gebruiksaanwijzingen voor de juiste bereidingstijd en wijze.
Zet tevens ook de toppings klaar voor gebruik. Hiervoor snijd je het groene gedeelte van de paksoi in dunne reepjes. De bosuien snijd je ook in dunne reepjes. De gekookte (shoyu) eieren halveer je alvast.
Giet de noedels af en spoel koud na. Laat goed uitlekken. Verdeel de gekookte noedels over soepkommen of borden.
Zet het vuur van de soep in de laagste stand of helemaal uit. Verwijder de plakjes gember. Voeg de miso pasta toe in kleine schepjes toe aan de soeppan en roer deze goed door om op te lossen in de bouillon. Daarna voeg je tevens de adzuki bonen toe en verwarm 1 minuut mee. Schenk de miso soep uit over de kommen. Garneer elk bord soep met de paksoi blad reepjes, bosuien en gehalveerd ei. Bestrooi naar wens met furikake. Serveer direct.