Print

Recept: Mini Cheesecakes met frambozen hartjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 25 minutes
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 1 hours 45 minutes
  • Yield: 16 stuks 1x
  • Category: Cake & Taart
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 175 gram bastogne koeken,
  • 2 eetlepels ongezouten roomboter,
  • 100 gram verse frambozen,
  • 175 gram suiker,
  • 400 gram roomkaas, 
  • 50 gram creme fraiche,
  • snufje zout,
  • 1 theelepel vanille aroma,
  • 2 grote eieren (L).

Extra

  • Oven,
  • Muffin trays + vormpjes
  • Keukenmachine (=foodprocessor),
  • Klein pannetje,
  • Fijne zeef,
  • Keukenmixer met garde,
  • (kleine) sate prikker(s)

Instructions

  1. Zorg er als eerste voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 160 graden (145 hete lucht). Vul de muffinblikken met muffinvormpjes en zet apart. 
  2. Verkruimel de bastognekoeken met 10 gram suiker in de keukenmachine. Smelt vervolgens de roomboter in het pannetje. Stop hier de koekkruimels bij en meng goed door. Verdeel een flinke eetlepel van het koekmengsel over elke muffinvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Bak deze bodems alvast 10 minuten in de oven. Laat in de vorm afkoelen.
  3. Pureer de frambozen in de keukenmachine, haal door een fijne zeef om pitjes te verwijderen, en meng met 15 gram suiker. Zet apart.
  4. Klop de roomkaas + creme fraiche luchtig met de keukenmixer, op middelhoge snelheid. Verlaag vervolgens de snelheid en voeg de overgebleven 150 gram suiker geleidelijk toe. Voeg het zout en de vanille extract toe. Voeg een voor een de eieren toe. Let op! het tweede ei pas toevoegen als het eerste net is opgenomen. Let op dat je namelijk niet te lang blijft kloppen. Verdeel het cheesecake mengsel over de muffinvormpjes.
  5. Bedruppel alle mini cheesecakes elk met 2 druppels frambozenpuree, ongeveer 2-3 cm uit elkaar. Haal de punt van een sate prikker door het midden van de frambozenpuree om een hartje te maken.
  6. Plaats de muffintrays weer in de oven en laat 35 minuten bakken om de mini cheesecakes gaar te laten worden. Mocht je oven echter te warm worden, dan kunnen de cakes gaan ‘scheuren’. Zet hiervoor de oven nog iets lager of plaats zelfs een propje keukenpapier tussen de deur om iets te luchten.
  7. Laat de mini cheesecakes met frambozen hartjes goed afkoelen op een rooster. Dit kan gerust terwijl ze nog in de muffintray zitten. Zet daarna nog minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven. 

Deze mini cheesecakes blijven ongeveer 5 dagen goed. Bewaar wel in een luchtdichte trommel in de koelkast.