Print

Mango Matcha Iced Latte

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ben je matcha liefhebber en kun je wel wat verkoeling gebruiken op een warme dag? De Mango Matcha Iced Latte is een verfrissende en ‘grassige’ groene matcha ijsthee met gepureerd fruit en romige melk. Heerlijk als tussendoortje of om letterlijk het hoofd koel te houden.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 1 glas 1x
  • Category: Drinken
  • Cuisine: Japanse Keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • ½ verse eetrijpe mango *
  • 1 theelepel 100% pure Japanse Matcha poeder (2 chashaku)
  • 4 eetlepels heet water (60 ml)80 graden celsius
  • ½ glas ijsblokjes
  • 150 ml koude (plantaardige) melk

Extra:

  • hakmolen/(hand)blender/houten cocktailstamper/vijzel
  • bamboe garde (Chasen)
  • matcha thee bowl (Chawan)
  • bamboe opscheplepeltje (Chasaku)
  • theezeefje (Furui)

Instructions

  1. Voor je begint: plaats de bamboe garde (Chasen) in een kop heet water en laat een paar minuten ‘weken’.
  2. Mango: Snijd de mango in stukken en pureer deze. Dit kan met een blender, hakmolen, of zelfs een staafmixer. Je kunt ook kleine blokjes mango onderin een stevig glas leggen en met een houten cocktail stamper tot puree te vijzelen. 
  3. Matcha: plaats de theezeef op een kleine kom. Voeg met je chasaku twee lepeltjes matcha poeder toe en wrijf dit door het zeefje heen. Giet hier het warme water  (80°C) bij en gebruik de bamboe garde om M, W, Z of  8 bewegingen te maken gedurende 30 seconden.
  4. Iced Latte: Leg de ijsblokjes bovenop de mango en overgiet vervolgens met de koude melk naar keuze. Je kunt hiervoor (half)volle melk, kokosmelk, amandelmelk etc. gebruiken.
  5. Schenk daarna de matcha thee voorzichtig bovenop en serveer de mango matcha iced latte direct.

Geniet er van!