Print

Maltesers Taart met chocolade recept

recept maltesers taart met chocolade © bettyskitchen

Ingredients

Scale

recept malteser taart met chocolade © bettyskitchen

voor de topping:

Extra:

Instructions

  1. Als eerste ga je de Maltesers taart bodem maken. Smelt hiervoor alvast de boter in een pannetje en zet apart om af te koelen.
  2. Hak de Maltesers grof in de keukenmachine en roer kort door de afgekoelde boter. Schep in de taartvorm en strijk uit met een lepel. Goed aandrukken en vorm meteen een opstaand randje in de kartelrand van de vorm. Stop daarna in de koelkast om op te stijven.
  3. Verwarm de melk met de eierdooiers, suiker en stroop. Voeg de chocolade druppels toe en roer door om te smelten. Roer de maizena in een apart kommetje los met een heel klein beetje water en voeg toe aan het chocolade mengsel. Laat de chocolade vulling nu inkoken op middelhoog vuur, tot het een beetje een vla wordt. Haal de pan van het vuur en laat wat zo’n 20 minuten afkoelen.
  4. Schep daarna de chocolade vulling op de Maltesers taart bodem, strijk glad en laat zo’n 2 uur in de koelkast compleet afkoelen en opstijven. (Een hele nacht mag ook). Let op! De vulling wordt uiteindelijk een soort opgesteven mousse, geen harde fudge of zo)
  5. Voor het serveren: Klop de slagroom stijf met behulp van een garde of keukenmixer. Hak de decoratie Maltesers doormidden. Serveer de Maltesers taart met de slagroom eroverheen gespatelt en maak af met de gehakte Maltesers.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty