Print

Recept: Makreelsalade met mango

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Eens per week vis op het menu? Geen probleem met deze kleurrijke gerookte makreelsalade met mango, noedels en een Aziatische twist. Het is een lekkere, gevulde maaltijdsalade met makreel die je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vis

Ingredients

Scale
  • 2 stuks gerookte makreel
  • 1 mango
  • Een bos radijsjes
  • Een halve komkommer
  • Een hand rucola
  • Handje pinda’s (ongeroosterd en ongezouten)
  • 1 el. sesamzaadjes
  • 4 el. zoete chilisaus
  • +/- 100 gram rijstnoedels
  • Peper en zout

Instructions

  1. Bereid de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de noedels af en roer er eventueel wat olie doorheen zodat de noedels niet aan elkaar plakken. Zet nog even apart.
  2. Schil ondertussen de mango en snij in plakken. Was de radijsjes en snij deze in dunne plakjes. De komkommer schil je met een fijnschiller in dunne plakken. Snij of scheur de makreel met je handen in kleine stukken.
  3. Meng in een serveerschaal de (lauwwarme) noedels met de makreel, radijsjes, mango en de rucola. Rol de plakken komkommer op tot rolletjes en leg deze rondom de rand van de schaal.
  4. Verdeel de chilisaus, sesamzaadjes en pinda’s over de salade. Voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe. Klaar om te serveren!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda