- Stop de saffraandraadjes in een kopje met het warme water. Laat dit 10 minuten trekken. Ondertussen dep je de lamsbouten droog met een keukenpapiertje en snijd elk in 3 – 4 stukken.
- Verhit een braadpan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe. Bak het vlees rondom aan gedurende een paar minuten. Voeg dan gember, kaneel, komijn, kurkuma, paprikapoeder en cayennepeper toe en bak deze mee gedurende 2 minuten om de smaken los te laten komen.
- Voeg de uien en het kopje saffraan-water toe en vul eventueel aan met nog meer water tot het vlees voor een kwart onder water staat (dit is afhankelijk van de grootte van de pan). Breng het geheel aan de kook, verlaag dan het vuur en laat het lamsvlees 1 uur sudderen.
- In de tussentijd ga je de pruimensaus maken: Stop in een klein pannetje de pruimen en water en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat 30 minuten zachtjes stoven tot een saus. Zet daarna het vuur uit en laat 15 minuten afkoelen.
- Dit tijd kun je vast mooi gebruiken om de amandelen te bakken in een koekenpan met een lepeltje olie. Ze mogen mooi goudbruin worden en heerlijk gaan ruiken. Haal daarna de koekenpan van het vuur en laat afkoelen.
- Zodra de gekookte pruimen wat zijn afgekoeld roer je hier roomboter, oranjebloesemwater, kaneel en honing doorheen. Laat staan tot gebruik.
- Hak de peterselie grof. Was de tomaat en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg peterselie en tomaten toe aan het vlees en laat nog 30 minuten mee sudderen. Voeg eventueel een klein scheutje extra water toe als de pan te droog wordt. Je kunt deze tussentijd ook meteen gebruiken om couscous te wellen en groenten gaar te stomen.
- Tot slot roer je de pruimensaus door het vlees en laat het samen nog 15 minuten zachtjes stoven. Serveer het Marokkaanse lamsvlees met pruimensaus en amandelen en geef er de couscous en groenten bij.
Besaha! (=Eet smakelijk!)