Print

Recept: Kwarkcake met zomerfruit

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Het is volop zomer, dus het perfecte moment om deze kwarkcake met zomerfruit te bakken! Een lekkere frisse cake als tussendoortje voor jezelf of om te serveren als je gasten hebt.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 60 minutes
  • Yield: 1 cake 1x
  • Category: Cake recepten
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 3 medium eieren (M)
  • snuf zout
  • 300 gram volle kwark
  • 125 ml. kokosolie
  • 3 el. agavesiroop of honing
  • 100 gram kokosmeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 tl. bakpoeder
  • 2 passievruchten
  • 10 frambozen
  • 10 pecannoten
  • Een flinke hand blauwe bessen
  • 1 perzik
  • Snufje zout
  • Boter om in te vetten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet het cakeblik (22 cm) alvast in met wat boter of kokosolie. Zet de kokosolie in een kommetje in de oven totdat het smelt. Laat het daarna wat afkoelen. 
  2. Met behulp van de keukenmixer met garde kluts je de eieren met het zout gedurende 2 minuten. Voeg de kwark, honing en kokosolie toe en mix nog een keer door. Dit zijn de ‘natte’ ingrediënten.
  3. Meng in een aparte kom vervolgens de ‘droge’ ingrediënten: het kokosmeel, amandelmeel en bakpoeder en voeg dit toe aan de ‘natte mix’.  Plaats vervolgens deeghaken in de mixer en meng alles door elkaar. Het mengsel wordt dus geen beslag maar meer een kruimelig deeg. 
  4. Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees eruit. Roer de blauwe bessen, passievruchtvlees en agavesiroop of honing door het deeg. 
  5. Kneed het deeg in de cakevorm en egaliseer de bovenkant met je handen of de bolle kant van een lepel. Snij de perzik in schijfjes en leg deze op de cake. Druk ook de frambozen en pecannoten in de bovenkant van de cake. 
  6. Zet de kwarkcake voor 45 minuten in het midden van de oven. Controleer de cake tussendoor regelmatig. Als de noten, het fruit of de bovenkant van de cake lijkt te verbranden zet je het rooster lager in de oven. Laat de cake goed afkoelen en stop het liefst nog even een aantal uren afgedekt in de koelkast om op te stijven. Dan wordt het net een soort cheesecake.

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: Je kunt deze kwarkcake prima nog enkele dagen droog en gekoeld bewaren. Of vries een paar plakken per 1 of 2 in. Stop je ‘s ochtends vanuit de vriezer in je tas en dan heb je een heerlijk tussendoortje ‘s middags!