Print

Recept: Kwarkbollen met peer en kaneel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Zin om eens lekker uit te pakken voor het ontbijt? Deze kwarkbolletjes met peer, kaneel en rozijnen zijn dan absoluut een aanrader! Heerlijk als ontbijt, voor bij de lunch of lekker als tussendoortje.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 10 kwarkbollen 1x
  • Category: Ontbijt gerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram volle kwark
  • 250 gram bloem
  • 2 tl. bakpoeder
  • 2 eieren
  • 1 rijpe peer
  • 100 gram rozijnen
  • 1 el. kaneel
  • Snuf zout
  • 1 el. zonnebloemolie
  • 10 pecannoten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsium. Leg alvast een bakplaat klaar met een vel bakpapier erop. 
  2. Wel de rozijnen voor een aantal minuten in lauwwarm warm. Schil de peer en snij in kleine stukjes.
  3. Klop de eieren los in een ruime beslagkom. Schep vervolgens de kwark, snuf zout, bakpoeder en olie erdoorheen. Voeg de bloem toe en mix het beslag met deeghaken tot een egaal geheel.
  4. Giet de rozijnen af. Schep deze samen met de peer en kaneel door het beslag en roer goed door.
  5. Met een ijsschep of 2 eetlepels schep je het deeg in bollen op het bakpapier. Als je eetlepels gebruikt neem je per bol 1 flinke eetlepel. In totaal kun je met de hoeveelheid beslag zo’n 10 kwarkbollen maken. 
  6. Verdeel de pecannoten over de kwarkbollen. Plaats de bakplaat voor 30 minuten in het midden van de oven. Laat de kwarkbollen licht afkoelen voordat je ze serveert. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda