Dit recept voor een kraamtaart met aardbeien is totaal voor 3 taartenlagen, maar je kunt de hoeveelheden ook aanpassen en 3x een taartlaag mixen en bakken. (afhankelijk van hoeveel springvormen je beschikt en hoe ruim je beslagkom is.). Voor een jongen gebruik je bijvoorbeeld blauwe kleurstof en bramen voor de vulling.
decoratie, bijvoorbeeld roze hagelslag of hartjes.
Extra:
oven,
springvorm 24 cm (liefst 2 of 3 stuks),
bakpapier,
steelpannetje,
au bain marie,
(hand)keukenmixer.
Instructions
Verwarm de oven voor op 175 graden (160 hete lucht). Bekleed de bodem van de springvorm(en) met bakpapier. Vet de vorm(en) in met wat boter en bestuif deze met wat bloem. Zet apart.
Smelt de boter in een steelpannetje. Houdt deze daarna op zeer lage temperatuur warm.
Doe de eieren, de suiker en het zout in een au bain marie kom en zet deze op een pan met heet water. Klop dit gedurende 10 minuten, met een handmixer dik en romig.( TIP: heb je enkel een staande mixer in huis? Klop dan eerst 5 minuten met de hand au bain marie, tot het grootste gedeelte van de suiker is opgelost en giet daarna over in de staande mixer en klop nog 5 minuten stevig door.)
Roer de bloem en maizena goed door elkaar in een aparte kom. Voeg dit in delen toe en spatel luchtig door het eimengsel. Giet tot slot voorzichtig de gesmolten boter door het beslag en een paar druppels rode kleurvloeistof en spatel nogmaals luchtig door. Schep het Génoisebeslag in de springvorm(en), strijk de bovenkant een beetje glad en bak gedurende 40 minuten in de oven. Laat daarna 5 minuten afkoelen alvorens de vorm te verwijderen. Laat op een rooster geheel afkoelen.
Was de aardbeien, verwijder de kroon en snijd de aardbeien in vieren. Zet apart.
Voor de witte chocolade-cheesecake frosting: breek de witte chocolade in blokjes en smelt deze au bain marie. Klop de roomkaas met met de poedersuiker romig, met behulp van de (hand)mixer. Voeg hier de gesmolten chocolade aan toe en klop nogmaals door.
Nu gaan we de kraamtaart stapelen: Leg 1 laagtaart op de taartvorm. Besmeer de bovenkant met 3 eetlepels aardbeienjam en verdeel hier de helft van de gesneden aardbeien overheen. Besmeer een tweede laagtaart royaal met de frosting. Leg deze taart met de besmeerde kant op de aardbeien en druk goed aan. Besmeer vervolgens de nieuwe bovenkant met aardbeienjam en verdeel hier de rest van de aardbeien over heen. Besmeer de 3e taart ook royaal met de frosting en leg ook deze met de besmeerde kant op de aardbeien en druk goed aan. Gebruik de resterende frosting om de boven-, en zijkant van de taart compleet in te smeren. Bestrooi de taart tot slot met decoratie hageslag of snoepgoed, zoals suikerhartjes.
TIP: stap 1 tm 4 kun je eventueel al een dag van tevoren voorbereiden. Bewaar de afgekoelde taartlagen op het aanrecht, verpakt in zilverfolie. De complete bereide taart kun je gerust 2 dagen, afgedekt, in de koelkast bewaren.