Print

Koreaanse Zeewiersoep (Miyeok-Guk)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze Koreaanse zeewiersoep is er eentje om lekker bij aan te sterken na bevalling of ziekte. Maar in Korea wordt het ook gegeten op verjaardagen etc. Het is een zeer voedzame en vitaminerijke soep. Miyeok-guk wordt veelal geserveerd met dunne plakjes rundvlees en gegaarde rijst. Eventuele toppings en smaakmakers zoals bosui en pittige kimchi zijn altijd heerlijk!

Ingredients

Scale
  • 300 gram rundvlees (bijv. steak of brisket)
  • 20 gram gedroogd zeewier (wakame)
  • 1500 ml water
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 theelepel dashida poeder*
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • snufje witte peper
  • zonnebloemolie en sesamolie

Voor erbij:

  • gegaarde sushi rijst
  • kimchi
  • 2 bosuien, in ringen
  •  

Instructions

  1. Let het stuk rundvlees voor 30 minuten in de vriezer, zodat je straks makkelijk plakjes kunt snijden.
  2. In de tussentijd ga je tevens de gedroogde zeewier weken. Vul een kom met koud water en voeg de wakame toe. Laat 20 – 30 minuten weken. Giet daarna af. Hak de zeewier grof.
  3. Dep het vlees droog en snijd in dunne plakjes. Verwarm een soeppannetje op het vuur, voeg olie toe en bak de plakjes vlees heel kort aan, je dient nog wel rood te zien. Blus af met het water. Breng daarna aan de kook.
  4. Voeg de gehakte zeewier toe, verlaag het vuur en laat heel zachtjes koken gedurende 30 minuten. In de laatste 5 minuten voeg je de knoflook toe en breng je de Koreaanse zeewiersoep op smaak met sojasaus, vissaus, dashida poeder, een snuf witte peper en eventueel een druppel je er nog wat sesamolie overheen
  5. Serveer Miyeok-guk met gegaarde sushi rijst, bosui en kimchi voor extra smaak en pittigheid toevoegen. 

Eet smakelijk!

Notes

*Dashida is een Koreaanse rundvleesbouillon poeder. Je kunt dit vinden bij de Toko. Maar je kunt 1 tl. dashida poeder ook vervangen door een 1 (rundvlees) bouilonblokje dat verkruimeld is.