Print

Recept: Koreaanse Gebakken Aubergine (Gaji Bokkeum)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze Koreaanse gebakken aubergine wordt Gaji Bokkeum genoemd. De Koreaanse kimchi is natuurlijk heel bekend en dit gerecht gebruikt een aantal van diezelfde smaakmakers, zoals gember, knoflook, zout en gochujang of gochugaru. Je kunt Gaji Bokkeum serveren als bijgerecht, maar hij doet het ook prima als een soort vegetarisch hoofdgerecht (want er zit wel vissaus in) met bijvoorbeeld gestoomde rijst.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 2 -4 personen 1x
  • Category: Bijgerecht
  • Cuisine: Koreaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 2 medium (paarse) aubergines
  • ½ wortel
  • 2 tl. fijngesneden gember
  • 2 tl. fijngesneden knoflook
  • 1 el. Gochujang (Koreaanse chilipeper pasta)
  • 1 el. mirin (rijstwijn)
  • 1 tl. vissaus
  • 1 tl. suiker
  • 1 tl. sesamolie
  • 2 bosui
  • sesamzaadjes
  • zonnebloemolie of andere olie voor bakken.
  •  

Instructions

  1. Was de aubergines en verwijder het groen. Snijd de aubergines in de lengte en plakken van 2 cm dikte. Stapel op elkaar en snijd vervolgens in repen van 2 cm dikte. Tot slot snijd je de repen in 3 stukken.
  2. Verwarm een wok of braadpan op medium hoog vuur. Voeg olie toe en bak de aubergines gedurende 5-6 minuten rondom aan. Blijf regelmatig roeren.
  3. Rasp de wortel grof en voeg samen met de gember en knoflook  in de laatste minuut toe om mee te bakken.
  4. Voeg dan de Gochujan chilipeperpasta, mirin, vissaus en suiker toe. Breng op smaak met een snuf peper en zout en verlaag daarna het vuur en laat de aubergines nog 5 minuten zachtjes verwarmen.
  5. Snijd de bosui in ringen. Stop erbij in de pan, roer even goed om en zet daarna het vuur uit. Bestrooi het gerecht met sesamzaadjes en serveer direct.

Eet smakelijk!

Notes

Wil je toch nog wat meer pit toevoegen? Voeg bij stap 4 dan tevens 1 tl (of meer) Gochugaru (=Koreaanse gedroogde chilipepers) toe.