Print

Recept: Koreaanse Biefstuk Wraps

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze Koreaanse Biefstuk wraps zijn een overheerlijke en snelle doordeweekse maaltijd! Vul je tortilla wraps met gebakken biefstuk voor een ultiem streetfood gerecht! Heerlijk met knapperige witte kool, wortel, zoetzure komkommer, limoen en rode peper!

  • Author: Afgeleid van Hellofresh website
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Koreaanse keuken

Ingredients

Scale

Voor de Koreaanse biefstuk:

  • 400 gr biefstuk (puntjes of reepjes)
  • 2 teentjes knoflook
  • duimpje verse gember
  • 2 rode peper
  • 60 ml sojasaus
  • 2 el (zonnebloem)olie

Voor erbij:

  • 2 komkommers
  • 8 el witte wijn azijn
  • 4 tl suiker
  • zout, naar smaak
  • 4 stuks tortilla wraps
  • 250 gram witte kool en wortelreepjes

Toppings:

  • 10 gr koriander, grof gehakt
  • 1 limoen, in partjes
  • 1 bosui, in ringen

Instructions

  1. Snijd de biefstuk in stukjes van 1 – 2 cm en stop in een mengkom. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Schil de gember en snijd zeer fijn (raspen mag ook). Verwijder de steel en zaadlijsten van de rode peper en snijd vervolgens heel fijn.
  2. Voeg de knoflook, gember, rode peper, sojasaus en olijfolie toe aan de biefstuk. Roer het geheel goed door en laat minimaal 15 minuten marineren.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Plaats in het midden een bakplaat of rooster.
  4. Gebruik een kaasschaaf om dunne linten komkommer te snijden. Doe dit van 4 zijden, maar het binnenstuk met de zaadjes gebruik je niet. Meng de komkommer in een kom de azijn en suiker. Breng tevens op smaak met een beetje zout en peper. Zet apart maar schep af en toe om goed in te laten trekken. 
  5. Leg de tortilla wraps op elkaar, plaats op een stuk aluminiumfolie en vorm een dikke rol. Knijp de uiteinden bij elkaar. Plaats in de oven om een paar minuten te verwarmen. 
  6. Verhit ondertussen een koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg een scheutje olie toe en schroei op hoog vuur de biefstuk met de marinade in 2 – 3 minuten dicht. Van binnen mag het vlees nog rosé zijn.
  7. Vul (aan tafel) de wraps met de witte kool & wortel mix. Verdeel er de Koreanse biefstuk overheen. Leg een paar zoetzure komkommer er over en bestrooi naar wens me de toppings: een kneepje limoensap, wat verse koriander en een beetje bosui. Serveer direct!

Eet smakelijk!