Print

Komkommer Salade met Gerookte Zalm en Roomkaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze zomervakantie was het ‘komkommertijd’ over de gehele wereld want de bakjes met komkommersalades van @Loganfewd gingen VIRAL op TikTok en Instagram. Met dit recept maak je de komkommer salade met gerookte zalm en roomkaas klaar voor een makkelijke en voedzame lunch! 

Ingredients

Scale
  • 1 komkommer
  • ½1 rode ui
  • 1 flinke eetlepel roomkaas, 
  • 100 gram gerookte zalm, in stukjes gesneden of geknipt
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel Everything but Bagel seasoning
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook 
  • snufje versgemalen peper

Extra:

  • Mandoline (of gebruik een kaasschaaf)
  • Vershouddoos met deksel – 1000 ml inhoud
  •  

Instructions

  1. Plaats de mandoline bovenop je verhouddoos en zet in de plakjes stand (ca 2 mm). Was de komkommer en snijd in dunne plakjes met de mandoline. Deze worden dan rechtstreeks in het bakje opgevangen, incl. vocht.
  2. Draai de mandoline in de dunne rasp stand en snijd nu de rode uit fijn boven het bakje.
  3. Lepel hier de roomkaas en stukje gerookte zalm bovenop. Voeg tot slot de kappertjes, Everything-but-the-Bagel seasoning en bieslook toe. Maak het geheel af met een snuf vers gemalen zwarte peper.
  4. Plaats de desksel goed op de vershouddoos en schud de boel heel goed door elkaar. Je mag het gerust als een pre-lunch workout zien. 🙂
  5. Haal de deksel voorzichtig van de doos af en gebruik een lepel, vork of eetstokjes om je komkommer salade met gerookte zalm te verorberen.

Eet smakelijk!

Notes

Wil je dit recept meer uitbreiden? Serveer er dan bijvoorbeeld een bagel bij. Of serveer als maaltijdsalade met bijvoorbeeld ijsbergsla, stukjes paprika of avocado en eventueel wat walnoten. Een beetje voorgekookte couscous of quinoa kan ook. Varieer in ieder geval heerlijk met dit recept voor de viral komkommersalade met gerookte zalm en roomkaas