RVS of aluminium groente mandjeschaal voor op de barbecue.
Instructions
Maak als eerste de marinade: meng hiervoor de (zonnebloem)olie, de sesamolie, rijst azijn en sojasaus door elkaar. Zet apart.
Snijd het wortelige gedeelte van de knolselderij vlak af en leg met het snijvlak omlaag stabiel op de snijplank. Vervolgens snijd je de ‘zijkanten’ van de knolselderij er af. Het is niet erg als je niet mooi rond uitkomt. Een zeshoek of octagon kan ook. Leg daarna de knolselderij op zijn kant en snijd doormidden in 8 plakken van ca. 1 cm breed. De stroeve bovenkant geeft je houvast tijdens het snijden, maar gebruiken we niet.
Leg de knolselderij burgers naast elkaar op de snijplank en kwast ze, aan weerszijden, in met de marinade. Laat marineren terwijl je de rest van het recept volgt.
Was de courgette en verwijder de steel. Je kunt ervoor kiezen om de courgette in dunne (ronde) plakjes te snijden. Of schaaf courgette linten met behulp van een kaasschaaf of mandoline. Was de asperges en snijd 2-3 cm van de onderkant af om het houtige gedeelte te verwijderen. Meng de courgette en asperges met 3 eetlepels van de marinade. Breng op smaak met een snufje peper, hussel goed om en stop in een groente stoommandje voor op de barbecue. Gril deze op indirecte hitte , naast de burgers.
Grill de knolselderij burgers op directe hitte op de barbecue, want zo krijg je die mooie grillstrepen. Ongeveer 8 minuten per kant is voldoende. Om het ruitpatroon te verkrijg je grill je 4 minuten, draai de knolselderij burgers een kwartslag en daarna nog eens 4 minuten. Keer daarna om en doe hetzelfde.
Ondertussen roer je de mayonaise los met de zoete chili saus. De barbecue broodjes snijd je vast overlangs door en kun je eventueel ook kort grillen (als hier nog plek voor is op de barbecue).
Beleg de onderste helft van je broodje met de gegrilde courgette, leg hierop de knolselderij burger en 2 asperges. Lepel hier de chili-mayo overheen en dek af met de bovenste helft van het broodje. Serveer direct.