Print

Kippenlevertjes met pasta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 personen
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 2 rode uien (ca  gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 400 gram schoongemaakte kippenlevertjes
  • 1 tl gedroogde italiaanse kruiden
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 100 ml. witte wijn (of gebruik kippenbouillon)
  • 150 ml. slagroom (of kookroom)
  • 300 gram verse pappardelle pasta
  • peper & zout

Voor erbij:

  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • 1 tl. gedroogde Italiaanse kruiden
  • peper & zout
  • olijfolie
  • ½ citroen, uitgeperst

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (180 hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Spoel de courgettes schoon en verwijder de steel. Snijd de courgettes in de lengte in kwarten en snijd elke reep in 4-5 stukken. Verdeel over de bakplaat. Besprenkel met een beetje olijfolie, peper & zout en Italiaanse kruiden en plaats voor 30 minuten in de oven om de garen. Na het bakken besprenkel je de warme courgette met het citroensap en laat een beetje afkoelen of tot kamertemperatuur.
  2. Pel de ui en snijd in halve maantjes. Verhit de olijfolie en een braadpan en bak de uien hierin aan. Verlaag het vuur naar middelmatig en laat de uien 10 minuten met de deksel op de pan zachtjes smoren.
  3. Ondertussen pel je de knoflook en snijd in zeer dunne plakjes. Was de tomaat en snijd in stukjes. Voeg knoflook en tomaten toe aan de pan, roer goed door, plaats weer de deksel op de pan en laat 5 minuten zachtjes mee bakken.
  4. Spoel de kippenlevertjes schoon onder de koude kraan en dep goed droog met keukenpapier.
  5. Verhoog het vuur naar middelhoog en voeg de kippenlevertjes toe aan de pan. Bak deze al scheppende om gedurende 5 minuten.
  6. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Bij mij heeft deze slechts 4 minuten benodigd. Giet af en en spoel koud na. Laat uitlekken.
  7. Verkruimel het bouillonblokje boven de braadpan en schenk de wijn erbij. Roer goed door om op te lossen. Dan gaat dan nog de slagroom erbij en laat je het geheel 1-2 minuten zachtjes doorkoken tot een saus.
  8. Tot slot roer je de gekookte pasta door de saus en laat 1 minuut staan. Deze tijd kun je gebruiken om het citroensap over de courgettes heen te sprenkelen. Serveer de kippenlevertjes met pasta direct en geef er de geroosterde courgette bij als groente bijgerecht.

Eet smakelijk!

Notes

Je kunt de geroosterde courgettes in dit recept ook vervangen door andere geroosterde groenten naar keuze. Maar een mooie salade voor erbij kan natuurlijk ook.