Print

Recept: Kip met parmezaanse kaas korst

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze krokante kip met Parmezaanse kaas korst bereid je eenvoudig in de oven. Serveer de malse kip met pasta of polenta voor een complete Italiaanse maaltijd!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 40 minuten
  • Total Time: 1 hour 40 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Kipgerecht
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten voor de kip parmezaan:

  • 4 kipdijfilets (of gebruik kipfilets)
  • 4 el. bloem
  • 2 eieren,
  • 4 el. geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 el. paneermeel, het liefst pankow
  • 1 bol mozzarella (ca 125 gram)
  • verse peterselie
  • zout & peper

Voor erbij:

  • 250 gram verse pasta (tagliatelle, spaghetti),
  • 250 gram pasta champignons of paddestoelen mix
  • ½ citroen, rasp en sap  
  • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 3 takjes verse peterselie
  • 80 gram rucola sla
  • olijfolie
  • nog wat extra Parmezaanse kaas

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (180 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet nog even apart. 
  2. Zet 3 diepe borden klaar. In de eerste stop je de bloem. In de tweede kluts je de eieren met een vork los. De derde is voor de geraspte Parmezaanse kaas en paneermeel. Knip hierboven de verse blaadjes peterselie fijn en vermaal er wat peper bij. Roer goed door elkaar. 
  3. Pak de kip en haal ze per stuk eerst door de bloem. Zorg ervoor dat alle kanten wat bedekt zijn. Vervolgens haal je ze door het ei en als laatste door de kaas/paneer. Leg de kippendijen op de bakplaats. Plaats voor 15 minuten in het midden van de oven.
  4. Scheur de mozzarella in 4 stukken. Zodra de oventijd voorbij is verdeel je de mozzarella over de kip. De ovenschaal plaats je dan voor nog eens 5 minuten in de oven. 
  5. Tijdens de oventijd kun je aan de slag met het bereiden van het pastagerecht. Breng een pan met water aan de kook voor de pasta en bereid deze volgens de gebruiksaanwijzing. Verse pasta heeft slechts een paar minuten kooktijd nodig, dus doe dit echt pas aan het einde koken.
  6. Bak in een koekenpan de champignons aan met een scheutje olie. Laat een paar minuten goed bakken en breng op smaak met zout, peper en tijm. Zet daarna het vuur uit.
  7. Rasp met een zesteur de schil van de citroen en pers de citroen uit. Meng dit in een kommetje samen met de knoflook en verknip de verse blaadjes peterselie erboven. Roer hier tot slot 4 eetlepels olijfolie erdoor. Proef en voeg naar eigen smaak zout en peper toe.  
  8. Zodra de pasta klaar is, giet je deze af en roer vervolgens je de knoflook-citroenolie erdoorheen. Meng er de gebakken champignons en wat extra Parmezaanse kaas door en roer het geheel goed door. Serveer de pasta met wat rucola en de kip Parmezaan on top.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda