Print

Kip Katsu Curry met rijst en broccoli

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 4 personen
  • Category: Hoofdgerechten met kip
  • Cuisine: Japanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 300 gram (volkoren) rijst naar keuze
  • 400 gram groentemix: bloemkool, broccoli & wortel mix *
  • 200 gram diepvries doperwtjes
  • 200 gram uien, gesniperd
  • Golden curry Japanese mix voor Kip Katsu
  • 720 ml water
  • 4 krokante kipfiletschnitzels (ca. 500 gram)
  • olijfolie, voor het bakken

Extra:

  • rijststomer (of gebruik een losse kookpan)
  • kookpan met stoominzet
  • sauspannetje
  • koekenpan of airfryer
  •  

Instructions

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
  2. Was de groentenmix en stop in de stoominzet van je kookpan. Vul de pan met een laag water en voeg hier de bevroren doperwtjes aan toe. Plaats de stoominzet erboven, plaats de deksel en breng het geheel aan de kook gedurende 10 – 12 minuten. 
  3. Ondertussen verwarm je een sauspannetje op middelhoog vuur. Check de bereidningswijze van de Golden Curry: verwarm 1 el. olijfolie en bak de uien gedurende een paar minuten zacht. Verbrokkel de blokken currypasta en giet het water erbij. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Als laatste ga je de kipschnitzels bakken. In een koekenpan verhit vloeibare je een scheutje (olijf)olie en bak de krokante kipfilet schnitzel aan beide zijden gedurende 8 minuten. Regelmatig keren zodat de buitenkant knapperig en goudgeel wordt. Bij gebruik van een Airfryer verwarm je deze eerst naar 200℃) en stop max. 2 stuks in het mandje (max 3 bij XL) Bak gedurende 10 minuten in de airfryer. Snijd daarna de kipschnitzels in reepjes van 1 cm dikte.
  5. Beleg elk bord met een deel rijst, de groentemix, doperwtjes, reepjes kipschnitzel en overgiet met de golden curry saus. Serveer direct!

Eet smakelijk!

Notes

* je kunt natuurlijk ook (een deel van een) broccoli en/of bloemkool in roosjes snijden. Vul dit dan ook aan met (voorgegaarde) stukjes wortel of een andere groente naar keuze.