Het is weer Meatless Monday, dus wilde ik jullie verrassen met een heerlijk vegetarisch recept. Vandaag zetten we een lekkere en gezonde kikkererwtenpasta met paprika-courgettepesto op het menu.
Yield:2 personen 1x
Category:Vegetarisch hoofdgerecht
Cuisine:Italiaanse keuken
Ingredients
Scale
75 gram pijnboompitten
2 zoete puntpaprika’s
1 kleine courgette
2 tenen knoflook
1 handje verse peterselie
125 gram grana padano kaas
150 gram kikkererwtenpasta
2 trostomaten
1 bol mozzarella
150 milliliter olijfolie (extra vierge)
Traditionele olijfolie om in te bakken
Peper en zout
Benodigdheden:
Staafmixer of keukenmixer
Instructions
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin kleuren. Schud de pan regelmatig zodat de pitjes niet aanbranden.
Snij de paprika’s en courgette in blokjes. Verwarm wat olijfolie (traditionele) in een hapjespan. Bak de paprika en courgette erin op middelhoog vuur totdat ze lichtbruin kleuren. Pers de knoflook uit boven de pan en bak deze nog even kort mee.
Rasp de grana padano alvast en zet deze apart.
Nu ga je de pesto maken. Hiervoor kun je gebruikmaken van een staafmixer of keukenmachine, net wat je hebt. Voeg de extra vierge olijfolie, paprika-courgettemengsel uit de pan, verse peterselie, geraspte grana padano, geroosterde pijnboompitten en een snuf zout en peper samen in een kom. Hou een beetje van de grana padano en pijnboompitjes apart. Mix het mengsel nu tot een gladde pesto. Je kunt de pesto wat grover houden of tot een egaal mengsel vermalen, net wat je lekker vindt. Proef de pesto en voeg naar smaak nog wat extra kruiden, zout of peper toe.
Snij de tomaten en mozzarella in plakjes. Plaats deze om en om op een bordje, eventueel met wat verse kruiden en olijfolie eroverheen gesprenkeld.
Zodra de pasta klaar is giet je hem af. Vermeng de pasta met de paprika-courgettepesto of serveer de pesto als een saus over de pasta heen. Serveer de pasta met de apart gehouden pijnboompitjes en grana padano eroverheen gestrooid. De frisse tomaten-mozzarella-salade kun je ernaast serveren.