Print

Recept: Kabeljauw rolletjes met spek

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een glutenvrij, low carb en zelf keto proof recept met vis in de hoofdrol. Ik heb namelijk kabeljauw rolletjes met spek omwikkeld en gebakken in een koekenpan. Het heeft een heerlijke zoutige bite en is ideaal voor tijdens zomerse dagen! Serveer bijvoorbeeld met gepofte (zoete) aardappel en spruitjes! Of serveer de kleine reepjes vis als borrelhap met een prikker er in!

Ingredients

Scale
  • 200 gr kabeljauw filet of haas
  • 8 plakken ontbijtspek (ca.100 gr)
  • 8 blaadjes salie
  • 1 teentje knoflook, in dunne plakken.
  • snuf zwarte peper
  • olijfolie om in te bakken

Extra:

  • koekenpan
  • keukenpapier

Instructions

  1. Dep de kabeljauw filet droog met een stuk keukenpapier. Het mooiste is een evenwijdig rechthoekig stuk. Trim hem anders een beetje bij. Snijd de filet doormidden en vervolgens in 8 evenredige repen.
  2. Snijd 4 salie blaadjes in de lengte doormidden. Plaats een stukje salie op elke reep vis. Omwikkel vervolgens elke reep met een plakje ontbijtspek en plaats met het uiteinde naar beneden.
  3. Verwarm een dun laagje olie in de koekenpan. Voeg hier de overgebleven 4 salie blaadjes aan toe, samen met de knoflook en ‘frituur’ deze gedurende 1 minuut of tot ze lichtbruin worden. Schep de salieblaadjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Plaats nu de kabeljauw rolletjes in de pan en bak deze rondom aan op middelmatig vuur. Je hebt echt maar 8 minuten baktijd nodig. Schep uit de pan en garneer met de gefrituurde salie er bovenop. Serveer direct

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty