Het recept dat niet mag ontbreken tijdens St. Patricks Day. Dit Iers sodabrood is niet voor niets landsfavoriet en super makkelijk om te maken. Het kan met een keukenmixer, maar ook gewoon met een pollepel gemengd worden. Het deeg hoeft ook niet eens te rijzen! Het dankt zijn mooie gelige kleur aan de reactie van karnemelk met baking soda.
Eet smakelijk!
* Volkoren Sodabread met Karwijzaad:
Voor het bakken van 1 stuks sodabrood houd je 600 gram bloem en meel aan. De verdeling en zelfs meelsoorten hiervan kun je helemaal naar wens samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld ook voor gelijke delen tarwebloem, volkoren meel en roggemeel gaan (ieder 200 gram) voor een meer vezelrijke versie van Sodabrood. Laat in dat geval de rozijnen achterwege en voeg bijv. 1 tl. karwijzaad toe aan het deeg voor een klein zoetje.
** ‘Homemade Karnemelk’:
Heb je geen 500 ml karnemelk in huis? Schenk dan 470 ml (volle) melk in een kannetje en voeg hier het sap van 1 uitgeperste citroen (30 ml) aan toe. Roer goed door en laat 10 minuten staan. Roer daarna nog 1x goed door en je homemade ‘karnemelk’ is nu klaar voor gebruik 🙂
Find it online: https://bettyskitchen.nl/iers-sodabrood-irish-soda-bread/