- Vehit de boter en olie in een braadpan. Leg de ossenhaas in de pan en bak rondom op hoog vuur in 5 minuten bruin.
- Steek de vleesthermometer in de ossenhaas en zet het vuur lager. Bak tot gedurende 12-25 minuten. De baktijd is uiteraard afhankelijk van de dikte van het vlees. Keer het vlees tijdens het braden af en toe om.
Zodra de vleesthermometer de volgende temperatuur aangeeft is je ossenhaas klaar:
- Rood vlees: 50 graden
- Rose vlees: 58-60 graden
- Doorbakken: 65+ graden
- Neem het vlees uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Schenk ondertussen het water in de pan en laat 2 minuten inkoken. Roer met een houten spatel de aanbaksels los, want dit geeft je jus een heerlijke smaak.
- Serveer het vlees op een robuuste snijdplank en snijd (aan tafel) in plakken. Iedereen kan dan zelf het vlees op smaak brengen met peper en zout, maar je zult merken dat je met een goed stuk vlees vrijwel niets hoeft toe te voegen.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty