Print

Hartige Havermout met kikkererwten en spinazie

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een hartige havermout ontbijt of lunch zoals deze is een heerlijk vullende warme pap, boordevol proteine. Dit vegetarische recept bevat vele smaakmakers uit de Levantijnse keuken en staat garant voor pure comfortfood. Serveer de havermout bijvoorbeeld met spinazie, kikkererwten en bosui.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: ontbijt of lunch
  • Cuisine: Levantijnse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 100 gram kikkererwten uit blik of stazak (netto gewicht)
  • 50 gram volkoren havermout
  • ½ blokje kruidenbouillon
  • 300 ml water of (plantaardige) melk
  • 1 tl. fijngehakte gember
  • 1 tl. fijngehakte knoflook
  • 1 tl. kurkuma
  • ½ tl. (gemalen) komijnzaad
  • ½ tl. chilipoeder
  • 50 verse spinazie *
  • 1 eetlepel koriander blaadjes
  • 1 bosui, in ringetjes
  • ¼ citroen, in partjes
  • zwarte peper

Instructions

  1. Spoel kikkererwten uit blik of zak altijd even goed na. Je kunt er voor kiezen de kikkererwten even apart te verwarmen in een laagje water, giet af en laat uitlekken. Eventueel losgekomen velletjes kun je dan ook weggooien. En anders serveer je ze dus gewoonweg koud in dit gerecht.
  2. Stop havermout, verkruimeld bouillonblokje, water of melk, gember, knoflook, kurkuma, komijn en chilipoeder in een klein pannetje. Breng aan de kook op middelmatig vuur en laat een paar minuten zachtjes koken tot een Levantijnse hartige havermoutpap. 
  3. Schep de pap in een serveerkom of diep bord en leg hier direct de blaadjes spinazie op * en leg er de (warme) kikkererwten bij.
  4. Top dit gerecht af met een snuf vers gemalen zwarte peper, de koriander, bosui en partjes citroen om er boven uit te knijpen.
  5. Ook lekker: bestrooi met sesamzaadjes of lepel er zelfs wat tahini (=sesampasta) overheen!

Eet smakelijk!

Notes

*De verse spinazie eet je in dit recept dus ‘rauw’. Nu zal het wel wat slinken zodra je dit bovenop de hete havermoutpap legt. Je kunt er echter ook voor kiezen om de spinazie apart te wokken in een koekenpan met (kruiden)olie als je dat wilt. Of doe dit als je bijvoorbeeld enkel deelblokjes diepvries spinazie in huis hebt.