Print

Recept: Granola met pindakaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor wie geen genoegen kan krijgen van pindakaas, heb ik een heerlijk ontbijtrecept voor jullie. Ga lekker ontbijten met homemade granola met pindakaas! Ik ben immers groot fan van bakplaten vol granola te maken en een variant met pindakaas ontbrak nog op onze ontbijttafel. Strooi een paar lepels granola met pindakaas over de yoghurt of kwark en geniet van een lekker zoute-pinda’s, afgewisseld met zoete rozijnen en gojibessen.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 1 pot 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 175 gram havermout vlokken,
  • 75 gram amandelen,  grof gehakt,
  • 60 gram rozijnen,
  • 25 gram gojibessen,
  • 25 gram pompoen-, en/of zonnebloempitten,
  • 4 eetlepels (gebroken) lijnzaad,
  • 100 gram pindakaas,
  • 50 gram honing,
  • 30 gram kokosolie,  
  • 1/2 theelepel kaneel.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden – 145 hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart.
  2. Meng in een grote kom de havermout, amandelen, rozijnen, gojibessen, pompoenpitten en lijnzaad door elkaar.
  3. Verhit een steelpannetje op middelmatig vuur met de pindakaas met de honing, honing, kokosolie en kaneel. Breng smeltend tegen de kook aan en giet vervolgens bij het havermout mengsel. Roer het geheel goed door zodat alles bedekt is in pindakaas.
  4. Spreid uit op de bakplaat en gebruik een spatel om licht aan te drukken. Stop de plak in de voorverwarmde oven en bak in 25-30 minuten af. Laat hierna afkoelen op de bakplaat en verkruimel de granola met pindakaas. Mits bewaard in een afgesloten pot, is deze granola gerust twee weken houdbaar.