Print

Gnocchi met salami en courgette

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Gnocchi zijn overheerlijke Italiaanse deegkussentjes die heerlijk zijn om in een tomatensaus te serveren. Met dit recept voor gnocchi met salami en courgette maak je een super snelle maaltijd met blokjes salami worst en courgette om van te smullen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 hele salami worst (250 gram)
  • 2 courgettes
  • 1 pot tomatensaus (400 ml), met chilipeper*
  • 500 gram gnocchi
  • olijfolie, voor het bakken

Instructions

  1. Snijd de uiteinde van de salami worst en trek het vel er af. Snijd de worst daarna in dunne plakken, repen en vervolgens blokjes van 0,5 cm.
  2. Was de courgette, verwijder de aanzet en snijd de rest in blokjes van 0,5 cm.
  3. Zet dan een pan water voor het koken van de gnocchi op. Voeg hier een snufje zout aan toe.
  4. Verwarm een hapjespan met een scheutje olie. Bak hierin de blokjes salami gedurende 2 minuten op middelhoog vuur.
  5. Voeg dan de courgette toe aan het bakvet en bak deze zacht (5 minuten). Schenk dan de inhoud van de pot tomatensaus erbij en roer het geheel goed door. Laat 3-4 minuten mee verwarmen op middelmatig vuur.
  6. Ondertussen voeg je de gnocchi toe aan de pan met water en kook je deze gaar. Mijn gnocchi heeft slechts 2 minuten hiervoor nodig. Giet daarna de gnocchi af door een bolzeef en voeg direct toe aan de saus met salami.
  7. Roer het geheel goed door en laat 1 minuut zachtjes door verwarmen. Serveer direct.

Buon appetito!

Notes

De chilipeper in dit recept is optioneel, maar wel heel lekker met de salami. Je kunt ook gewone pastasaus/tomatensaus gebruiken. Bak in dat geval ook dan 1 rode peper in fijne stukjes mee met de courgette in de pan.