Print

Recept: Gnocchi met gehakt en tomatensaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een heerlijke makkelijke maaltijd voor elke dag! Deze gnocchi met gehakt en tomatensaus is een op en top Italiaans recept om van te smullen! Maak het jezelf makkelijk en ga voor een ‘tomato frito’ zodat je dit recept in slechts een handomdraai maakt en op tafel zet!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vlees
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram gram rundergehakt
  • 1 (rode) ui, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes gesneden
  • 1 pot tomatensaus (400 ml)
  • 1 grote pot gesneden bladspinazie (a 630 gram)
  • 500 gram gnocchi
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas (optioneel)

Instructions

  1. Zet als eerste een pan water voor het koken van de gnocchi op. Voeg hier een snufje zout aan toe.
  2. Verwarm een hapjespan met een scheutje olie. Bak hierin het gehakt rul en breng op smaak met zout en peper. 
  3. Voeg ui en bleekselderij toe aan het gehakt en bak deze mee tot de ui zacht is (ca 3-4 minuten). Schenk de inhoud van de pot tomato frito erbij en roer het geheel goed door. Laat 1 minuut mee verwarmen op middelmatig vuur. 
  4. Schep de gehakte spinazie erbij en warm deze 1-2 minuten op in de saus (niet laten doorkoken).
  5. Ondertussen voeg je de gnocchi toe aan de pan met water en kook je deze gaar. Mijn gnocchi heeft slechts 2 minuten hiervoor nodig. Giet daarna de gnocchi af door een bolzeef en voeg direct toe aan de tomaten-gehaktsaus.
  6. Roer het geheel goed door en laat 1 minuut zachtjes door verwarmen. Serveer direct. Aan tafel kun je er ook nog wat geraspte Parmezaanse kaas overheen strooien.

Buon appetito!