Print

Recept: Gevulde eierdopjes met asperge-truffelsalade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Speciaal voor de paaslunch zet je de gevulde ‘eierdopjes’ met asperge truffelsalade met ham en ei op tafel. Geserveerd in de schil van een gekookt ei en dat maakt hem leuk en bijzonder. Dit is in ieder geval verrukkelijk broodbeleg voor getoast brood of om gewoon zo op te lepelen uit de ‘eierdopjes’.

  • Author: Afgeleid van Jumbo website
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 3 el
  • 2 el bieslook
  • 350 g groene asperges
  • 4 eieren
  • 100 g gerookte beenham (vleeswaren)
  • 1 snufje peper

Extra:

  • aspergepan (of kookpannetje)
  • steelpannetje

Instructions

  1. Snijd de ‘houtig’ uiteinden van de asperges af. Leg de asperges in de aspergepan en kook deze in 8-10 min. beetgaar. Breng tevens de eieren in een steelpannetje met water aan de kook en kook in 7 minuten hard.
  2. Giet de asperges af en spoel ze na onder stromend water koud. Laat goed uitlekken. Giet tevens de eieren af en laat schrikken onder koud water.
  3. Snijd de bovenkanten van de eieren en lepel het ei uit de schil (houd de schil heel). Snijd de uitgelepelde eieren in stukjes.
  4. Snijd de asperges in stukjes, maar hou 4 mooie tipjes achterwege. Meng de asperges met de truffelmayonaise. Schep er de ham, het ei en de bieslook door en breng op smaak met peper.
  5. Serveer de asperge-truffelsalade in de schoongemaakte eierschalen. Stop wat je over hebt in een kommetje voor aan tafel. Geef er lepeltjes en eventueel wat getoast brood bij.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Je kunt deze salade een avond van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren voor de paaslunch de volgende dag. Zorg er dan wel voor dat alle ingrediënten goed afgekoeld zijn alvorens te mengen en bewaar in een afgesloten bakje.