Deze lauwwarme salade is ideaal voor een dagje zonder vlees! Met winterse groenten zoals spruitjes en boerenkool, maar ook met amandelen, granaatappel en tahin dressing.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (180 hetelucht). Leg alvast een vel bakpapier op het ovenrooster.
Verwijder het kontje en de buitenste bladeren van de spruitjes, en snij ze vervolgens in grove plakken. Doe de spruitjes in een kom, voeg hier 3 el. olijfolie aan toe en 1 el. za’atar. Schep goed door elkaar en verdeel de spruitjes over het bakpapier. Plaats de spruitjes voor 8 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Doe ondertussen de boerenkool in een kom en schep hier 2 el. olijfolie doorheen. Na de 8 minuten oventijd van de spruitjes, haal je het ovenrooster uit de oven. Verdeel de boerenkool ook over het bakpapier, net als de linzen en amandelen. Schep de spruitjes wat om. Plaats voor nog eens 10 minuten in het midden van de oven.
Vervolgens kun je alvast de tahindressing maken. Schil de knoflook en pers uit. Rasp de schil van de citroen met een zest en hou dit even apart. Halveer de citroen en pers het sap 1 helft uit in een kommetje. Voeg de tahin toe, 3 el. koud kraanwater, de knoflook en wat peper en zout. Roer goed door elkaar tot een egale dressing.
Zodra de groenten geroosterd zijn, schep je alles in een saladeschaal. Voeg ook de granaatappelpitjes en citroenzest toe en sprenkel de tahin dressing eroverheen. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe.