Print

Geroosterde kikkererwten (uit de oven)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Hou jij ook van lekker snacken? Maak dan eens deze geroosterde kikkererwten uit de oven. Een lekker knapperige kikkererwten snack met cajun kruiden. Even husselen en in de oven. Lekker makkelijk dus!

  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 40 minutes
  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 1 kommetje 1x
  • Category: tussendoortjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram kikkererwten (netto gewicht uit blik),
  • 2 eetlepels olijfolie,
  • 1 theelepel paprikapoeder,
  • halve theelepel knoflook poeder,
  • halve theelepel tijm,
  • kwart theelepel gemalen komijn,
  • optioneel: snufje cayenne peper,
  • naar smaak: peper & zout.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. (160 hete lucht.) Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Spoel de kikkererwten af en stop in een ruime kom. Voeg de olijfolie en kruiden toe en hussel het geheel goed door, zodat alle kikkererwten bedekt zijn.
  3. Verdeel de kikkererwten over een bakplaat, wel slechts 1 laag, dus laat ze niet opgestapeld liggen. Schuif in de oven en rooster gedurende gedurende 30 minuten gaar. Laat de geroosterde kikkererwten uit de oven zo’n 5 minuten afkoelen op de plaat en schep daarna over in een serveerkommetje.

Een beetje warm zijn ze natuurlijk het allerlekkerst!

Snack smakelijk!

Groetjes, Betty