Print

Recept: zelf gepofte knoflook maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Hoewel rauwe knoflook voor veel mensen echt veel te heftig is, is gebakken, geroosterd of liever zelfs gepofte knoflook een favoriet van velen! Je knoflook krijgt een minder scherp randje en juist een wat zoetere smaak. Daarnaast is het verrukkelijk in heel veel recepten en maak je het heel eenvoudig zelf klaar in de oven of op de barbecue

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 1 minuut
  • Cook Time: 40 min.
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 1 bol 1x
  • Category: How to
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale
  • 1 bol knoflook, of meer…
  • olijfolie
  • aluminiumfolie
  • olijfolie
  • 125 gr roomboter, op kamertemperatuur
  • salt flakes, naar wens

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (185 hetelucht) en plaats een bakplaat in het midden.
  2. Snijd een stuk van het topje af zodat de knoflooktenen goed zichtbaar worden. Plaats de bol op een stukje aluminiumfolie en schenk een beetje olijfolie op de afgesneden ‘top’. Pak de bol romdom in het folie en plaats voor 40 minuten op de bakplaat in de oven.
  3. Laat het pakketje wat afkoelen voor je het uit de zilverfolie pakt. De gepofte knoflook is zo zacht dat je de teentjes (of gerust de hele bol) helemaal kunt ‘uitknijpen’.
  4. Doe dit uitknijpen boven een kommetje met zachte boter en breng op smaak met een snuf salt flakes. Prak vervolgens goed door elkaar en serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Pof je meer bolletjes knoflook maar gebruik je niet alles direct? Laat de bol(len) volledig afkoelen en bewaar daarna in een afgesloten bakje in de koelkast tot max 1 week. Geniet er heerlijk van!