- Marineer als eerste de zalm: roer de sambal, ketjap en sojasaus door elkaar in een kom, wentel hier de zalm doorheen en laat circa 30 minuten marineren.
- Schil ondertussen de aardappels, snijd in stukken en breng met een snufje zout aan de kook, in een pan met ruim water, gedurende 20 minuten.
- Pel de sjalot en snipper deze fijn. Pel de knoflook en pers deze uit.
- Verhit een scheutje olie in de koekenpan en bak hierin de zalmmoten rondom aan. Ze hebben vaak zo’n 3 minuten per kant nodig. Schep uit de pan op een stukje zilverfolie en dek af om warm te houden.
- Veeg de koekenpan schoon met de keukenpapier en verhit opnieuw een scheutje olijfolie. Voeg de sjalot en knoflook toe en na 30 seconden ook de spinazie. Laat deze slinken op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout & peper.
- Giet ondertussen de aardappels af en stamp deze tot puree met 2 eetlepels roomboter. Voeg vervolgens de (verwarmde) melk toe en stamp nogmaals goed door.
- Verdeel de aardappelpuree over 4 borden en serveer hier de gemarineerde zalm met spinazie bij.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty