Print

Recept: Galettes campagnarde

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Vandaag gaan we op de Franse toer, namelijk met dit recept voor heerlijke galettes campagnarde. Wat dat zijn? Een soort Bretonse hartige pannenkoeken van boekweitmeel, spek, ui, aardappel en camembert. ‘Campagnarde’ is de Franse vertaling van landelijk, rustiek. Een stevige kost dus en daarom extra lekker om te serveren op een donkere, koude winterdag.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 3 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Franse keuken

Ingredients

Scale
  • 100 gram boekweitmeel
  • 200 ml. halfvolle melk
  • 1 ei
  • 2 grote, kruimige aardappelen
  • 1 ui
  • 100 gram vegetarische spekreepjes
  • 100 ml. crème fraîche
  • 125 gram camembert
  • 3 takjes krulpeterselie
  • Boter en olijfolie om te bakken
  • Zout en peper

Instructions

  1. Schil de aardappels en snij in blokjes. Kook ze binnen ongeveer 18 minuten gaar in ruim kokend, licht gezouten water. Giet vervolgens af. Ook de ui schil en snij je in dunne, halve ringen. De camembert snij je in blokjes en knip of snij de krulpeterselie ook alvast fijn.
  2. Schep de boekweitmeel in een ruime beslagkom en voeg hier een flinke snuf zout aan toe. Breek het ei erboven en voeg de melk toe terwijl je het beslag mixt met een garde of mixer. Mix het beslag tot een egaal geheel.
  3. Verwarm in een ruime koekenpan wat boter op middelhoog vuur. Giet een derde van het beslag in de koekenpan. Zodra de bovenkant van de galette droog is, draai je hem om. Bak totdat de galette lichtbruin begint te kleuren. Herhaal dit nog twee keer met de rest van het beslag.
  4. Ondertussen verwarm je in een kleinere pan wat olie op middelhoog vuur. Voeg hier de vegetarische spekreepjes en ui aan toe en bak totdat de ui glazig wordt.
  5. Besmeer de galettes met de crème fraîche. Verdeel vervolgens de aardappels, spek, ui, camembert en peterselie eroverheen. Vermaal er naar eigen smaak nog zout en peper overheen. Rol op, zet indien nodig vast met een sateprikker, en de galettes zijn klaar om te serveren.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda