Kluts de eieren, samen met de melk en suiker los in een ovenschaal. Voeg de kaneel, vanille essence en kruidnagel toe en roer goed door om op te lossen.
Leg vervolgens de plakken van het suikerbrood in het eiermengsel en laat 1-2 minuut weken. Halverwege even de suikerbroodjes keren svp.
Verhit een klontje boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg de geweekte suikerbroodjes in de koekenpan en bak de wentelteefjes aan beide kanten bruin gedurende 3-4 minuten. Desnoods doe je het bakken in 2 delen als niet alles in 1 koekenpan past. Laat de wentelteefjes op een bord glijden en dek af met huishoudfolie.
Meng in een apart kommetje de suiker en kaneel om kaneelsuiker te maken. Snijd vervolgens elk wentelteefje diagonaal door en bestrooi lichtjes met de kaneelsuiker.
Serveer de Friese wentelteefjes met suikerbrood direct, want warm zijn ze echt het allerlekkerst!!