Print

Frambozen jam maken recept

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Cook Time: 40 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 1 pot 1x
  • Category: Jam
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram frambozen,
  • sap van 1/2 citroen,
  • 100 ml water,
  • 56 takjes munt,
  • 400 gram (gelei)suiker,
  • lege en schoongemaakte jampot(jes).

Instructions

  1. Was de frambozen en breng deze aan de kook in een (hoge) pan, samen met het citroensap, water en takjes munt. Totaal dient dit 15 minuten door te koken. Gebruik een spatel om de frambozen een beetje te pletten.kook de fambozen in een pan om frambozen jam te maken
  2. Steriliseer ondertussen de jampot(jes) en deksels in een pan met kokend water: gewoon een paar minuten latendoorkoken.potjes steriliseren om de frambozen jam in te doen
  3. Verwijder de muntblaadjes en voeg de suiker toe. Laat hierna nog minstens 20 minuten doorkoken op middelhoog vuur door. Roer hierbij goed over de bodem, zodat de frambozen jam niet vastplakt. (Het roeren gaathet beste met een spatel).frambozen jam
  4. Laat de gesteriliseerde jampot(jes) even  drogen aan de lucht, en schep hier voorzichtig de hete warme frambozenjam in.frambozen jam
  5. Sluit direct af met de gesteriliseerde deksels, en zet de potjes op zijn kop: deze trekken nu vacuüm tijdens het afkoelen. De frambozen jam is nu een half jaar houdbaar. (Bewaren op een koel en donkere plek). Na opening is  frambozen jam 2-3 weken houdbaar in de koelkast.

Have fun!

Groetjes, Betty

Notes

BEWAARTIP! Als je niet vaak jam eet, bewaar dan de jam in kleine(re) potjes. Zo hoef je elke keer maar een klein beetje jam op te maken binnen de 3 weken en open je daarna gewoon weer een nieuw klein potje.