Print

Recept: Enchiladas met vegetarische pulled beef

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het is weer Meatless Monday en ik heb een bijzonder Tex Mex recept voor jullie in petto! Deze enchiladas met vegetarische pulled beef bevatten oa. sojabonen en tarwe in plaats van vlees en maakt een heerlijke enchilada om van te smullen.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: vegetarische gerechten
  • Cuisine: TexMex

Ingredients

Scale
  • 200 gram bimi (of groene asperges)
  • 2 uien, gesnipperd
  • 250 gram (kastanje)champignons, in plakjes
  • 200 gram vegetarische pulled beef, bijv. Redefine Meat (ontdooit *)
  • 1 zakje Taco Kruidenmix
  • 4 grote tortilla wraps (large)
  • 1 potje chunky wrap salsa 
  • 150 gram geraspte cheddar kaas
  • olijfolie, voor het bakken

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (180 hete lucht) en smeer een ruime ovenschaal lichtjes in met olie.
  2. Kook de bimi gedurende 4 minuten en spoel daarna koud af. Laat uitlekken.
  3. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de ui glazig op middelhoog vuur. Voeg de champignons en vegetarische Pulled Beef toe en bak dit minstens 4 minuten mee in de pan.
  4. Dan gaat het zakje taco kruidenmix erbij + 100 ml water en verwarm die, al roerende, mee gedurende 2 minuten. Check altijd even de verpakking van de kruidenmix voor de juiste bereiding.
  5. Draai dan het vuur uit en roer ⅓ van het potje ‘Chunky Wrap Salsa’ door de groenten.
  6. Vet een ovenschaal in met een beetje olie.
  7. Snijd de bimi in stukken van 2 cm en verdeel deze over het midden van de grote tortilla’s. Lepel hier vervolgens de vegetarische  ‘pulled beef’ overheen rol ze op en leg (met de vouwkant naar beneden) in de ovenschaal.
  8. Schenk de resterende ⅔ van de salsa saus over de enchiladas en bestrooi met de kaas. Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en bak de enchiladas met vegetarische pulled beef gedurende 10 minuten in de oven en serveer direct.

Buen Provecho!

Notes

*de vegetarische Pulled Beef van Redefine Meat is een diepvries product. Je kunt er ook voor kiezen om deze wat eerder uit de vriezer te halen en alvast te laten ontdooien. Maar je kunt deze ook midden in de pan plaatsen met 1-2 eetlepels water en met de deksel op de pan langzaam verwarmen tot hij uit elkaar valt. Hanteer dan vervolgens de rest van het recept.