Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed de bakplaat met bakpapier. Rangschik de bacon op de bakplaat en bak gedurende 10 minuten in de oven. Ze moeten nog kunnen buigen, dus zorg dat ze niet te knapperig worden.
Steek ondertussen met een mes/groot glas/ramequins rondjes uit het brood en bekleed hiermee de bodem van 6 muffinvormpjes. De rondjes dienen zodanig groot genoeg te zijn om de bodem + opstaand randje van de vormen. Druk het brood zachtjes aan in het bakblik, met je vingers.
Haal ondertussen de plaat met bacon uit de oven en zet apart om af te koelen. Plaats de muffinvorm op een rooster in de oven en bak de broodbodem gedurende 5 minuten in de oven.
Haal het muffinblik weer uit de oven. Vouw de bacon, als een opstaand randje) bovenop het brood. De bodem met brood blijft zichtbaar en deze vul je nu met 1 ei. Het handigste is om het ei eerst in een klein kommetje te breken en vervolgens in de opening te gieten. Zo kun je eventuele stukjes schil nog uit het kommetje vissen. Breng het ei vervolgens op smaak met peper en weinig zout ( de bacon is al vrij zout) en garneer met bieslook.
Zet de muffinvorm nu voorzichtig terug in de oven. Verlaag de temperatuur naar 175 gran (160 hete lucht). Zodra het eiwit gestold en wit ziet, dan zijn de Ei muffins met spek klaar. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Serveer deze ei muffins direct.
Eet smakelijk en alvast een fijne Moederdag toegewenst!