Print

Recept: Eendenborst salade met sinaasappel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze eendenborst salade met sinaasappel stond tijdens de feestdagen op het menu. Wij hadden een heerlijke borrel georganiseerd voor 4 personen en iedereen kreeg een portie salade bij de hapjes. Dit recept is dus een heerlijk voorgerecht of bijgerecht voor het gezin. Maar je kunt hem ook als gezonde lunch inzetten voor 2 personen. Lekker low carb en glutenvrij!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 15 min.
  • Yield: 2 - 4 personen 1x
  • Category: Salade
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 200 gr gerookte eendenborst filet plakjes
  • 2 sinaasappels
  • halve komkommer
  • 150 gr slamelange met rode biet *
  • 75 gr geitenkaas
  • 25 gr walnoten

Voor de salade dressing:

  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 12 el balsamico of frambozen azijn
  • naar smaak: peper & zout

Instructions

  1. Haal de plakjes eendenborst vast uit de koelkast om een beetje op temperatuur te laten komen.
  2. Van de sinaasappels gaan we ontvelde partjes snijden: Snijd met een koksmes een plakje van de boven en onderkant af. Je kunt de sinaasappel nu stevig op je snijplank zetten zonder dat deze gaat rollen. Snijd met het mes van boven naar beneden de schil er af. Let op dat je al het wit mee snijd. Neem daarna de sinaasappel in de hand en snijd elk partje langs het vlies in en ‘wip’ vervolgens het partje vruchtvlees er uit. (binnenkort plaats ik hier een tutorial video van). Doe dit bij alle partjes van gehele sinaasappel.
  3. Rangschik de sla melange op een serveerschaal of groot bord. Haal wat van de rode biet er uit en zet apart voor garnering.
  4. Gebruik een kaasschaaf of mandoline om de komkommer in dunne ronde plakjes te snijden. Rangschik deze door de salade en volg daarbij de vorm van het bord. (Dus leg in cirkels op een rond bord)
  5. Verdeel de plakjes eendenborst over de salade. Een beetje opgerold vind ik het mooiste en steek deze dus tussen de sla en komkommer door. 
  6. Rangschik tevens de partjes sinaasappel over de eendenborst salade en verkruimel hier de geitenkaas en walnoten over heen. Tot slot bestrooi met de reepjes rode biet.
  7. Roer de dressing los in een kommetje en lepel deze over de salade. Serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

* Je kunt voor deze salade ook een gewone sla melange gebruiken, zoals rucola of botersla. Koop er dan nog wel een potje met julienne gesneden rode biet bij, of snijd zelf een voorgekookte rode biet in hele smalle reepjes. De rode biet geeft deze salade zo’n heerlijk aards smaakje en lekker kleurtje namelijk.